HTML

Franckarika

Teher alatt nő a nyögés...

Friss topikok

  • tisztakéz: De a képén elég vastag a bőr!!!! (2012.05.01. 19:36) dolgozatok, legények
  • ver@s kan-tár: @kzoltana: Az élet mostanra meg is válaszolta a kérdésedet: igen. Arra ébredtünk. Többeknek azért ... (2012.04.01. 20:58) dekadencia
  • kzoltana: Szoláriumban az ország, vagyis ég a pofánk. www.vagy.hu/tartalom/cikk/1977_schmitt_schnitt_sitt Sc... (2012.03.30. 18:23) predesztinátum
  • kzoltana: Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sinc... (2012.03.28. 17:55) derekasan
  • promontor: Hát, érdemes végigolvasni szinte az összes szlovák megnyilatkozást. Ugyanezek a szándékos és megal... (2009.08.22. 09:12) okkal, hatásfokkal

Linkblog

hadd szóljon

2011.12.22. 11:05 :: ver@s kan-tár

Az NGM hangot adott értetlenségének a Standard & Poor's leminősítése kapcsán, de annyira azért nem ragadtak az értetlenség mezején, hogy a már napok óta borítékolható lépést azon nyomban ne értelmezzék. Mármint a Fidesz-logika mentén.

Ez egy az Unió és az euró elleni támadás része, semmi köze a magyar makrogazdasági és költségvetési számokhoz, mert azok, adatsorok bizonyítják ezt, egyre csak javulnak. Mármint Matolcsyék szerint. Meg hogy idén először többletet mutat a költségvetés egyenlege – azt nem részletezik, milyen források feltárásával és bevonásával, sem hogy milyen módon –, továbbá nehezményezik, hogy annak fényében különösen érthetetlen a hitelminősítő döntése, miszerint jövőre is három százalék alatt sikerül majd tartani a hiányt. Ja, és ez fontos kitétel: egyszeri bevételnövekedést hozó lépések nélkül.

Na, pont ezt az egyet nem kellett volna odabigyeszteni.

Hadd vágjak akkor rendet az NGM Fidesz-rugóra járó logikája mentén, már ha ezt egyáltalán logikának lehet nevezni, mert olyan nagyon azért nem.

Mikor én megölök valakit, gyilkolok. Ha egy egész rendezvénnyel végzek egészen rövid idő alatt, akkor simán tömeggyilkos vagyok. Eddig a dolog kellemes és szimplex módon életellenes megfogalmazása. Ha viszont – koppintom az NGM szófűzésének érvelési metódusát – minden héten csak egy emberrel végzek, kiszámíthatóan és rendszeresen, akkor már nem gyilkosság, amit művelek, hanem kifejezetten unortodox eszközökkel végrehajtott népességszabályozás.

Szóval ha az egyszeri szabadrablást törvénybe iktatva visszatérővé és permanenssé teszik, amikor az ad hoc döntést gazdaságpolitikai pillérré építik, az valóban elveszíti ideiglenes, kivételes jellegét, még annak tükrében is, hogy korábban, egy nagyfokú zsarolási manőver mellékmondatában még letagadhatatlanul ezt ígérték felőle. Mostantól viszont rendszerelem lesz, így pedig kétségkívűl nem tekinthető továbbra is egyszeri tételnek.

A magán-nyugdíjpénztárakban maradókat most már évente lerabolják. Így megy ez mifelénk, míg a "jogbiztonság", a "demokratikus berendezkedés" és az "életszerűség" fogalmi kapcsolatának terén esetleg többekben egy új reláció, egy új kohéziós rendszer megfogalmazásának igénye fel nem merül, és elindulnak majd fölkutatni azt. Az igazi nemulass alkalmasint akkor következik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://franckarika.blog.hu/api/trackback/id/tr843485501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása